DTE Ulsa

ULSA PACK er i foråret 2016 fusioneret med Dansk Træemballage A/S DTE og hedder nu DTE Ulsa.

DTE Ulsa er en virksomhed med en lang historie. Det er en virksomhed, der har udviklet sig fra i den spæde opstart at være leverandør til landbruget og frem til i dag, hvor virksomheden er leverandør til industrien.

Læs mere om DTE på www.dte.dk

 

Historie.


1946 Pakkasseproduktion på Savmøllen i Ullerslev

Da konsul Th. Muus i 1946 lukkede Odense Savmølle, blev det startskuddet til en helt ny produktion i Ullerslev. Pakkasseafdelingen fra den lukkede odenseanske savmølle blev overført til et nyt selskab, A/S Savmøllen i Ullerslev; et selskab, der blev stiftet i 1946 med bestyrer J.P.R. Hansen, repræsentant A. Broby og værkfører J.J. Jensen som aktionærer. Fabrikken blev placeret tæt på stationen, på en 2.300 kvm. stor grund, som blev købt af gårdejer Wind Hansen. Den 1. oktober 1946 gik 17 mand i gang på fabrikken.

DTE Ulsa 1940

 

1946-1962 Emballager til landbruget

I de første år bestod produktionen på Savmøllen hovedsageligt af trækasser til frugt, ost, smør, kondenseret mælk og øl. Der var tale om emballage til landbrugsvarer, som var Danmarks hovederhverv i midten af det 20. århundrede.

DTE ULsa historie 1940 

 

1962-1970 Savmøllen udvider og maskinerne overtager

Fra 1962 til 1970 blev Savmøllen udvidet betydeligt. Der blev købt mere jord og bygget til, så fabrikken kunne følge med efterspørgslen, og medarbejderstaben nåede op på 75. Det var også i denne periode, at automatiseringen holdt sit indtog på fabrikken, og der blev løbende investeret i nye maskiner, som overtog mere og mere af det slidsomme arbejde, der hidtil havde været udført med håndkraft.

 

1970-1992 Produktion af paller startes

Fra 1970’erne ændrede emballagemarkedet sig. Plast og pap blev introduceret til mindre kasser, og de nye materialer supplerede brugen af træ. Det var i denne periode, at Savmøllen begyndte at producere paller. Industriproduktionen i Danmark var vokset markant. Flere varer skulle transporteres, og det skulle gøres effektivt og sikkert. Industrien blev den primære aftager af Savmøllens produkter, som også bestod af pallerammer og færdigvarer til videresalg og halvfabrikata.


1992 - Nye tider og nyt navn

Sidst i 1990’erne tog Savmøllen navneforandring til ULSA PACK A/S, der passer bedre til moderne tider med øget internationalisering. Det nye navn blev dog først officielt registreret i 2003.

 

 DTE Ulsa trælager

 

2016 - Nye tider og nyt navn

I 2016 blev ULSA PACK A/S overtaget af Dansk Træemballage A/S og hedder nu DTE Ulsa. I den forbindelse blev det oprindelige navn Savmøllen taget frem og repræsentere nu webshoppen savmoellen.dk med salg til private.

Dansk Træemballage A/S er en af Europas førende inden for produktion og handel med træemballage. Vi har fabrikker i Norge, Sverige, Tyskland samt 6 lokaliteter fordelt i Danmark. Hovedadministrationen er placeret i Haastrup på Fyn. DTE koncernen beskæftiger 500 medarbejdere, og omsætter for over DKK 850 mio. om året.

 

DTE Ulsa luftfoto2016